Het organiseren van een zomers feest

het organiseren van een zomers feest

Het is zomer en jij hebt wat te vieren. Je hebt je diploma gehaald, bent jarig geweest of nodigt voor de gezelligheid je vrienden en familie uit voor een avondje genieten in de tuin. Tijd dus voor het organiseren van een zomers feest! Wat heb je allemaal nodig om een succesvol zomers feest neer te zetten? Dat kan zo simpel en zo extravagant als je zelf wilt. Hier komen mijn zeven tips om je tuin om te toveren tot een uitnodigend tafereel, waar iedereen zich thuis voelt!

1 | De uitnodiging

Wat is er leuker dan een old school papieren uitnodiging in je brievenbus te vinden! Ik ben daar echt fan van en het maakt het organiseren van een feestje extra leuk. Knutsel ‘m zelf in elkaar voor extra voorpret.

2 | Wanneer begint het

Het leuke van een zomers feest is dat je het ’s ochtends al kunt laten beginnen, maar ook in de late uurtjes is het in de tuin nog gezellig. Denk aan: vuurkorf, marshmallows, lampionnen. Van zomerse picknick tot high tea, barbecue of cocktailparty: welk zomers feest heeft jouw voorkeur?

picknicken, gezellig samen eten, styling zomers feest

3 | Waar zit iedereen

Voor een succesvol zomers feest is genoeg zitruimte belangrijk. Creëer gezellige hoekjes met stapels kussens of gebruik je loungeset als basis voor de setting voor jouw feest in de tuin. Je kunt kiezen voor statafels, maar mijn ervaring leert dat het zeker later op de avond fijn is om even te kunnen zitten.

4 | De tuin versieren

Een zomers feest in de tuin is natuurlijk niet compleet zonder versiering. Zet een aantal weckpotten met bloemen neer op de tafels, maak stoere houten bordjes en hang verlichting op. Succes gegarandeerd!

5 | Beer, wine and cocktails

Heel eenvoudig zelf te maken en een echte musthave bij een zomers feest: een houten barretje voor het neerzetten van kannen limonade of de flessen wijn en whisky. Snel op je to do-list dus!

kampvuur, slinger met lampjes, lampions, vuurkorf, marshmallows

6 | Doen: fingerfood

Het maken van kleine hapjes kost niet zoveel tijd, maar wordt erg gewaardeerd door je gasten. Presenteer ze op een groot houten dienblad of zet ze neer op een aantal etagères, zodat iedereen kan pakken wat hij wil.

7 | Have fun

De belangrijkste tip van allemaal: have fun! Het organiseren is klaar, alles is gereed voor het zomerse feest uit je dromen, dus je hoeft alleen nog maar te genieten van het moment.

barbecuen, weber barbecue, fingerfood, hapjes en drankjes

Heb jij alles al in huis voor het succesvol organiseren van een zomers feest? Het is Summer Sale bij Woonboulevard Poortvliet, dus shop je extra voordelig tuinmeubelen en accessoires voor het stylen van de tuin. En vergeet de Weber barbecue niet, zodat je het feest in stijl kunt beginnen! Je vindt bij de woonboulevard producten voor ieder budget, zodat je in Poortvliet gegarandeerd slaagt voor alle items om jouw perfecte zomerfeest vorm te geven!