WOONINSPIRATIE | 9X KLEURRIJKE BANKEN

Dit najaar ga ik op zoek naar een nieuwe bank. Ik merk dat mijn voorkeur uitgaat naar een bank op pootjes en het liefst in een leuk kleurtje. We hebben nu een grijze bank en hoewel dit mooi past in ons interieur, mag er van mij toch iets anders komen. Ik moet alleen wel mijn man nog zien te overtuigen.

Roze bank

Wat ik echt helemaal geweldig zou vinden, is een roze bank. Je begrijpt vast wel dat mijn man daar vast anders over zal denken. Die vind het veel te vrouwelijk. Maar als ik het helemaal alleen voor het zeggen had, dan wist ik het wel. Ik zou het juist combineren met metaal accenten en donkere houttinten voor een stoer contrast. Een roze bank is natuurlijk ook heel mooi als je van pasteltinten houdt of van een licht Scandinavisch interieur.


Fluwelen bank

Als ik voor een gekleurde bank zou gaan, mag je het van mij ook goed zien. In een fluwelen bekleding komt de kleur nog mooier uit. Wat dacht je van bank Gentle van het Olàv? De blauwe kleur is zo mooi! Ook een (oker)gele kleur is extra mooi in fluweel.

Cognac bank

Een kleur die nooit uit de mode raakt én in ieder interieur past, is cognac. Stijlvol, stoer, modern. Het past in iedere woonstijl. Bank Rodeo is één van onze bestsellers en is onder andere in microleder in de kleur cognac verkrijgbaar. Wil je een loungebank met een strakker design? Kijk dan eens naar bank Axel van Montis.

Groene bank

Een groene bank. Daar heb je vast nooit echt over nagedacht? En dat terwijl het zo’n mooie kleur is voor een bank. Groen straalt rust uit. Daarnaast is groen nog altijd helemaal on trend. Niet alleen met planten of groene muren, maar ook in woonaccessoires én in meubels blijven we de kleur groen nog wel even zien. Mijn groene favoriet? Bank Club van vtwonen.

Wil je meer tips over kleur in je interieur? Lees dan mijn eerdere blog over kleur in de woonkamer of de blog van Maja over kleur in de slaapkamer.


1 | BANK GENTLE - OLÀV
2 | BANK PARDANO - MIXSIT
3 | BANK AXEL XL - MONTIS
4 | BANK RODEO - BEPUREHOME
5 | BANK CLUB - VTWONEN
6 | BANK RUN - FEELINGS
7 | BANK SWIPE - PODE
8 | BANK CLOAK SKY - CLOAK
9 | BANK LINEA 318 - ROLF BENZ