STOER WONEN, HOE DOE JE DAT?

Heb jij wel eens via Pinterest of Google gezocht op stoer wonen? Ik wel! Ik droom helemaal weg als ik een foto zie van een stoer ingerichte woonkamer. Ik hou van een stoer interieur. Maar wat is dat nou eigenlijk, een ‘stoer interieur’?

STOER WONEN

Voor mij betekent ‘stoer wonen’ dat het interieur een mix is van verschillende, natuurlijke en het liefst onbewerkte, materialen. Denk hierbij aan metaal, leer, beton en hout. Je kunt er bij het samenstellen van je interieur op letten dat je meubels van ten minste één natuurlijk element gemaakt zijn. Wanneer je dan alle meubels bij elkaar ziet, vormt dit een stoer interieur. Ik zal je een voorbeeld van een zithoek en een eethoek geven.

STOERE ZITHOEK

Op de foto hierboven zie je een stoere zithoek. De eyecatcher is de leren bank Ticco. Deze heeft een metalen poot die doorloopt in de armleuning en is bekleed met Cowboy leer. Dit type leer geeft de bank een karakteristieke uitstraling. De meubels zijn van de serie Nuance. Ook hier komt het metaal in terug als accent. Dit accent is doorgetrokken in de woonaccessoires zoals de bureaulamp en het kaartenrek van BePureHome. Het metaal wordt gecombineerd met andere natuurlijke elementen zoals de betonnen klok en de mooie planten.

STOERE EETHOEK

Een stoere eethoek creëren is net iets makkelijker dan een stoere zithoek. Met een tafel met metalen poot en een dik houten blad heb je al een goede basis. Op de foto zie je tafel Maddox met metalen stervoet. Een industriële lamp erboven en je bent in feite klaar. Je kunt het afmaken met een leren eetbank of stoelen maar je kunt ook voor een stoel in stof kiezen zoals stoel Champ. Maak de eethoek af met wanddecoratie en een mooie vaas of een grappig accent zoals de cactus.

Wil je nog meer stoere woonitems zien? Bekijk dan onze folder. Deze staat vol met aanbiedingen op meubels die goed passen in een stoer interieur.