Landelijk Wonen

landelijk wonen: 1 droom - 5 stappen

Als ik een oude boerderij tegenkom, dan droom ik helemaal weg. Ik zie mezelf al helemaal wonen in de ruimtes met een balkenplafond, een authentieke schouw en een ouderwets gezellige sfeer. Helaas is zo’n prachtig pand niet voor iedereen weggelegd. Maar ik heb goed nieuws voor je: de sfeer van een landelijke boerderij kun je ook creëren in je eigen huis. Ik geef je vijf tips voor het inrichten van een landelijke woonkamer.

1 | Houten Vloer Of Tegels

Een vloer is sfeerbepalend voor een ruimte. Voor het ultieme landelijke gevoel in huis is een massief houten vloer een echte musthave. Denk aan een strakke parketvloer of een vloer van authentieke eikenhouten vloerdelen. Ook laminaat met een mooie V-groef en brede plank geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan de ruimte. En tegels met een lichte kleurnuance en structuur in het oppervlak geven karakter aan je huis.

landelijk interieur, landelijke sfeer bij woonboulevard poortvliet

2 | Krijtverf Of Kalkverf

Perfect voor de muur in een landelijk interieur: kalkverf of krijtverf van Mia Colore. Kalkverf is een traditionele verfsoort en is te herkennen aan de unieke kleurschakeringen met een poederige uitstraling. Krijtverf heeft een matte, fluweelachtige look met levendige kleurnuances. Zowel krijtverf als kalkverf is te verkrijgen in natuurlijke tinten als bruin, taupe, beige en grijs. De natuurlijke pigmenten zorgen voor een diepe, intense kleur, een perfecte basis voor je interieur.

3 | Lange Linnen Gordijnen

De basis van een landelijk interieur is pas compleet met de juiste raamdecoratie. Vouwgordijnen geven een luxe touch aan de ruimte, maar ook horizontale lamellen of shutters zijn perfect voor een landelijk interieur. Met linnen gordijnen verzacht je de uitstraling van je interieur. Een subtiele lichtinval benadrukt de unieke structuur van linnen stof. Dit geeft een prachtig effect als de zon door de gordijnen schijnt!

linnen gordijnen, krijtverf op de muur, houten vloer, woonboulevard poortvliet

4 | Authentieke Elementen

Ben jij verliefd op de authentieke elementen, die kenmerkend zijn voor wat oudere huizen? Die kun je ook in een nieuwbouwhuis toepassen met oude bouwmaterialen. Denk aan een zandstenen schouw, een oude schuurdeur als salontafel, een paneeldeur met origineel patiné als decoratie in de woonkamer of oude tegeltjes achter het fornuis. Op deze manier geef je je interieur net dat beetje extra sfeer.

5 | Robuuste Rustieke Meubels

Met de juiste meubels maak je jouw landelijke interieur helemaal af. Een bank met stoere leren bekleding of een gecapitonneerde rug. Een set robuuste kasten en een bijpassende salontafel. Eetkamerstoelen met bekleding in een natuurlijke stof, zoals katoen of linnen. Gebruik contrasterende kleurtinten voor een stoer landelijk interieur of kies met een ton-sur-ton kleurpalet voor een romantische uitstraling.

Ben jij geïnspireerd geraakt om je interieur te veranderen of in je nieuwe huis voor een landelijk interieur te kiezen? Ik kan niet wachten om het resultaat te zien.