HOE STYLE JE DE KINDERKAMER?

Waar begin je het met het leuk aankleden van de kinderkamer? Wat ik probeer is het karakter van mijn kinderen te gebruiken bij het inrichten en stylen van hun kamers. Als moeder van vier kinderen weet ik heel goed dat ieder kind uniek is. Ze zijn allemaal anders. De mijn oudste is dol van paarden en mijn zoon van Freek Vonk. Het ene kind houdt van klimmen en klauteren terwijl de ander het liefst met zijn neus in de boeken zit. Maar hoe pas je dat toe in een kinderkamer?

1 | Stylen met boeken

Wij hebben zoveel boeken, ieder kind heeft wel een stapel met favorieten. Iedere avond voor het slapen gaan lees ik de 3 jongste kinderen voor. Boeken zijn heel leuk om mee te stylen. Zo kun je ze op kleur van de kaft sorteren of zet de favoriete boeken van je kind naast elkaar op deze leuke wandplank. Als je een echte boekenverslinder in huis hebt, creëer dan een eigen minibibliotheek door de boeken bij elkaar te verzamelen op deze ladder van Bopita. 

2 | Stylen met licht

Ja, ook met licht kun je de kinderkamer heel leuk stylen. A Little Lovely Company heeft verschillende leuke opties hiervoor. Wat denk je bijvoorbeeld van deze schattige nachtlampjes in de vorm van een eenhoorn of een stoere T-rex? Je kunt ook een gaaf neonlicht aan de muur hangen. Een lichtflits is bijvoorbeeld erg gaaf voor een jongenskamer en kan nét dat leuke extra accent geven.

3 | Stylen met verf

Wat mij betreft mag een kinderkamer best wat kleur hebben. De meest gekke combinaties hebben vaak het leukste resultaat. Je kunt dit doen door een muur traditioneel te schilderen, maar strakke vlakken in uitgesproken kleuren zorgen voor een diverse uitstraling. Combineer deze kleuren met de kleuren van je woonaccessoires zoals de kussens of het dekbedovertrek. Het leuke is dat je hiermee kan blijven spelen met elke keer weer een ander resultaat.

4 | Stylen met speelgoed

Speelgoed, je ontkomt er niet aan op de kinderkamer. Als je het mij vraagt, kun je er ook maar beter iets moois van maken. Kleine items zijn leuk om op een wandplank te zetten of te verzamelen in een grote letterbak. Knuffels mogen lekker op het bed, in de tent of in de speelgoedzak. En de rest? Dat gaat netjes in de kast.

5 | Stylen met kleding

Mijn kinderen vinden het geweldig om te verkleden. Hang onder een wandplank een paar haken voor die mooie prinsessenjurk of om andere verkleedattributen aan op te hangen zoals hoeden, zwaarden, etc. aan op te hangen. Je kunt ook de gewone kleding van je zoon of dochter gebruiken in de styling van de kinderkamer. Super handig om de outfit voor de volgende dag klaar te hangen.

Dit zijn mijn stylingtips voor de kinderkamer. Heb jij ook nog leuke stylingtips voor de kinderkamer? Dan is onze stylingwedstrijd echt iets voor jou! Je maakt dan ook nog kans op een prachtige prijs. Je kunt je vóór 28 september aanmelden via deze link: www.woonboulevardpoortvliet.nl/kids-stylingwedstrijd