Wit, witter, witst

witte woonkamer, wit wonen, witte accessoires

Een witte woonkamer. Je bent fan of je bent het niet. Wat ik vaak hoor van klanten, is dat ze graag een licht en ruimtelijk interieur willen creëren. Men kiest dan traditioneel vaak voor witte muren in de woonkamer, maar je kunt er ook voor kiezen om de ruimte helemaal in het wit in te richten. Een witte basis dient als een canvas, waar je alle kanten mee op kunt. Door het combineren van verschillende tinten wit met een contrast in materialen en structuren ontstaat een woonkamer met een sfeervolle en tijdloze uitstraling. In deze blog laat ik je drie manieren zien, waarop je wit kunt integreren in je interieur of het kunt gebruiken als basis voor het inrichten van je huis.

Scandinavisch wonen in wit

Scandinavische interieurs staan bekend om hun witte basis. Zoveel wit hoeft zeker niet steriel en ongezellig te zijn. Kies voor witte muren en meubels en wissel dit af met hier en daar een houten item of een paar zwarte accenten. Ook vormt het neutrale wit een perfecte basis om met bloemen, boeken, kunst of foto’s je persoonlijke stijl toe te voegen aan de ruimte.

witte woonkamer, wit wonen, witte accessoires

Wit – witter – witst

Het geheim van een witte woonkamer is het gebruik van verschillende tinten wit. Er zijn namelijk heel veel verschillende kleuren wit. Warme tinten hebben een gele of roze ondertoon. Je kunt deze mooi afwisselen met koele tinten, zoals grijswit. Een fijn weetje: een witte woonkamer past bij ieder seizoen. In de zomer geeft wit een fris gevoel en ’s winters zorgt een witte woonkamer voor een lichte touch aan de donkere dagen.

Harmonie in wit

Kleuren en materialen kunnen beide warm of koud voelen. Als je kiest voor een witte woonkamer, dan is mijn tip om verschillende materialen met elkaar te combineren. Dit zorgt voor een harmonieus geheel en geeft warmte aan je interieur. Warme materialen zijn o.a. linnen, wol, vilt en hout. Met een paar kussens, plaids en een vloerkleed geef je een gezellige sfeer aan je zithoek. Selecteer koele materialen als metaal, glas, beton, tegels of leer en gebruik deze met een warme basis. Doordat de kleur hetzelfde blijft, komen de verschillende texturen van de materialen goed tot hun recht.

Heb jij een witte woonkamer en vind je het leuk om je interieur te laten zien? Dan nodig ik je uit om je favoriete interieurfoto met Woonboulevard Poortvliet te delen op Facebook of je foto te taggen op Instagram (@woonboulevardpoortvliet).

witte woonkamer, wit wonen, witte accessoires