WICKER: HET MATERIAAL EN DE SOORTEN

De meeste tuinmeubelen in onze collectie zijn gemaakt van wicker. Ik krijg vaak de vraag wat dit materiaal nu precies is, welke soorten er zijn en wat de voordelen zijn van wicker. Deze vragen beantwoord ik vandaag in deze blog over wicker.

Welke soorten wicker zijn er?

Het antwoord op deze vraag is eenvoudig. Wicker is een lichtgewicht kunststof materiaal, dat rond een aluminium frame wordt gevlochten. Qua uiterlijk en uitstraling lijkt het materiaal op rotan, maar het is beter bestand tegen de invloeden van het weer. Er zijn drie verschillende soorten wicker:

1. Ronde wicker

De ronde wickerdraad zorgt voor sterk vlechtwerk, omdat de draad het dikst is. Een ronde draad is moeilijker te vlechten en daarom zijn tuinmeubelen van ronde wicker vaak alleen verkrijgbaar in een hoger prijssegment.

2. Halfronde wicker

Een halfronde wickerdraad is eenvoudiger te vlechten dan een ronde draad. Zo ontstaat een meubel met een strakke en moderne uitstraling.

3. Platte wicker

De derde wicker soort is de platte wickerdraad. Deze draad is het dunste en daarmee het meest kwetsbaar. Platte wicker is gemakkelijk te vlechten en oogt daarmee heel modern.

In de Woonboulevard Poortvliet tuin collectie zie je verschillende tuinmeubelen van wicker. Denk hierbij aan verschillende loungesets, diningstoelen en hockers. Bij ieder product staat vermeld van welke soort wicker het is gemaakt. Natuurlijk kunnen onze tuinexperts in de showroom je ook alles vertellen over de collectie en de verschillende soorten wicker.

Het onderhoud van wicker

Om je tuinmeubelen zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om wicker te beschermen. Dat kan op twee manieren: het juiste onderhoudsmiddel en een beschermhoes. Voor het schoonmaken en het onderhouden van wicker raden wij deze twee producten aan:

Exotan Care Textilene & Wicker Cleaner

Exotan Care Textilene & Wicker Protector

In het laagseizoen als je wicker tuinmeubelen niet worden gebruikt, is een beschermhoes een goede keuze. De beschermhoezen in onze collectie zijn allemaal van het merk Aerocover en gemaakt van ripstop polyester. Dit materiaal is waterbestendig, maar laat wel lucht door. Dit zorgt voor een optimale bewaarconditie voor jouw wicker tuinmeubelen.

Heb je vragen over wicker of het onderhoud van dit materiaal? Kom langs op de tuinafdeling in onze showroom en ik vertel je er graag alles over.