WELKE PARASOL PAST IN JOUW TUIN?

Vraag jij jezelf ook af welke parasol het beste past in jouw tuin? In deze blog geef ik je een aantal tips om de juiste keuze te maken als het gaat over parasols.

Parasol kopen: welk materiaal is het frame?

Een onderdeel van de parasol waar je waarschijnlijk nooit op let: het frame. Waarom is dit belangrijk? De meeste parasols hebben een frame van aluminium, dit materiaal is weerbestendig en heeft geen speciaal onderhoud nodig. Er zijn ook parasols met een frame van hout, dat geeft de parasol een luxe uitstraling. Het is dan wel van belang om het houten frame regelmatig te behandelen met olie, zodat het bestand is tegen vocht en zijn diepe uitstraling behoudt.

Parasol kopen: welk formaat parasol kies je?

Het kiezen van het juiste formaat van de parasol lijkt een inkoppertje. Toch is het zeker belangrijk om hier even bij stil te staan. Als je een parasol aanschaft om genoeg schaduw te hebben boven de eettafel, moet het doek van de parasol wel groot genoeg zijn om die schaduw te bieden. De tuinexperts van Woonboulevard Poortvliet kunnen je zeker helpen bij het maken van je keuze. Zo kies je altijd de parasol die het beste past binnen het ontwerp van jouw tuin.

Parasol kopen: het materiaal van het doek

Bij dit onderdeel van de parasol sta je vaak alleen stil bij het kiezen van de kleur. Toch heeft het doek van de parasol nog meer functies. Zo is het polyester doek van onze parasols gemaakt van polyester met een hoge lichtechtheid, een materiaal dat niet snel verkleurt in de zon. Tevens heeft dit polyester materiaal een water- en vuilafstotende coating én een UPF-factor 35+. Hiermee beschermt de parasol dus niet alleen tegen de zon, maar ook tegen schadelijke UV-straling.

Meer weten over parasols? Lees dan ook eens deze drie tips van de tuinexpert voor het kopen van een parasol. Of kom langs in de showroom, waar je alle parasols uit onze collectie in het echt kunt zien.