VERBOUWTIPS | MAAK JE EIGEN DROOMHUIS

Het kantoor waar ik werk wordt, terwijl ik dit typ, verbouwd. Zagen, boren, timmeren. Het is een grote bende. Ik was nog op zoek naar inspiratie voor een nieuwe blog, maar die heb ik nu wel. We gaan het vandaag hebben over verbouwen. Een paar jaar geleden ben ik verhuisd en hebben we ons nieuwe huis ook grondig verbouwd. Ik kan er dus over meepraten. Ik wil je dan ook een aantal klus- en verbouwtips geven.

VERBOUWTIP 1 | Maak een plattegrond

Hoe ziet jouw droomhuis eruit? Maak vooraf een moodboard én kijk goed naar de indeling van de woning. En dan niet alleen waar komt de eethoek? Kijk ook goed naar de afmetingen van de tafel die je hebt of zou willen. Maak de plattegrond op schaal. Zo weet je of het past. Misschien moet je even wat puzzelen, maar past de tafel wel als je een tussenwand zou inkorten of weghalen? Nu is het moment, dus kijk goed naar hoe je het eindresultaat wilt hebben.

VERBOUWTIP 2 | Maak het jezelf makkelijk

Nu je toch een plattegrond hebt, kun je deze ook gebruiken voor andere zaken zoals elektra. Geef op de plattegrond aan waar aansluitingen moeten komen, zodat je deze meteen met het verbouwen op de juiste plaats kunt maken. Ik geef je graag een aantal voorbeelden:

  • Wandcontactdozen: Waar wil je stroom hebben, bijvoorbeeld voor je laptop? Zit je graag met je laptop op schoot op de bank? Zorg dan voor een stopcontact naast de bank. Een extra stopcontact naast je bed voor de telefoonlader én nog een extra in de badkamer zodat je makkelijk je haar kunt föhnen? Dat zou handig zijn!
  • Verlichting: Geef in de plattegrond aan waar de verlichting komt, dan kun je daar de aansluitingen maken zonder dat je met kabelgootjes hoeft te werken. Wel zo netjes.
  • Wifi: Waar komt je router te staan? Je wilt uiteraard door je hele huis (en tuin) alvast online kunnen woonshoppen voor je nieuwe interieur.
  • Televisie: Wil je ook boven een tv kijken? Zorg er dan voor dat je alvast een aansluiting boven hebt gemaakt.
  • Water: Een extra kraantje in de buurt van je aquarium, je bijkeuken, boven of buiten? Dit maak je liever als je nog aan het klussen bent, dan wanneer je net klaar bent.

VERBOUWTIP 3 | Keuzes maken

Twijfel je over het vervangen van je vloerafwerking? Dan zeg ik doen! Het is veel fijner om deze te vervangen als de meubels nog niet op z’n plek staan. Daarnaast is het verstandig meteen te kijken welke vloer je wilt, of je vloerverwarming wilt, extra isolatie en of de vloer nog geëgaliseerd moet worden. Dit laatste is bijvoorbeeld nodig bij een PVC vloer. Een hele fijne vloerafwerking die geluiddempend is, makkelijk schoonmaakt en er heel mooi uitziet.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met deze verbouwtips. Heb jij nog extra tips? Deel ze onder het Facebookbericht over deze blog. Zo helpen we elkaar een handje. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je eindresultaat? Bekijk dan ook zeker de make-overs van vtwonen Verbouwen of Verhuizen.