TUINMEUBELEN SCHOONMAKEN

Op de tuinafdeling krijg ik vaak vragen over het schoonmaken van tuinmeubelen. Daarom in deze blog de tips op een rij voor het schoonmaken van je tuintafel, loungeset of tuinset.

Het regelmatig schoonmaken van je tuinmeubelen is echt een must. Ze staan ten slotte buiten en krijgen elke regenbui en zonnestraal mee. Af en toe een sopje van groene zeep en water doet wonderen. Maar voor een grondige reiniging of grote schoonmaak raad ik de onderhoudsmiddelen uit de Exotan Care collectie aan.

1 | Houten tuinmeubelen schoonmaken

Tuinmeubelen van hout vereisen meer aandacht dan producten van wicker of aluminium. Hout heeft meer te lijden onder regen, zon en wind en daarom is het belangrijk om het materiaal goed schoon te maken. Maak je houten tuintafel niet schoon met de hogedrukreiniger, maar kies voor de methode van een zachte borstel en groene zeep. Na het reinigen gebruik je een speciale olie voor houten tuinmeubelen om het product zijn glans en natuurlijke uitstraling weer terug te geven.

2 | Wicker tuinmeubelen schoonmaken

Een loungeset of tuinset van wicker geeft je tuin een luxe uitstraling. Wicker tuinmeubelen zijn duurzaam, stevig en licht van gewicht, dus eenvoudig te verplaatsen. Je kunt wicker tuinmeubelen eenvoudig schoonmaken met lauw water en groene zeep. Is het tijd voor een grote schoonmaakbeurt? Kies dan de Textilene & Wicker Cleaner en Protector uit onze Exotan Care collectie. Dan is jouw set tuinmeubelen weer zo goed als nieuw.

3 | Aluminium tuinmeubelen schoonmaken

Een tuinmeubel van aluminium en polywood of aluminium en textilene heeft niet veel onderhoud nodig. Natuurlijk is het verstandig om er af en toe een nat doekje over te halen, maar het materiaal aluminium heeft verder niet veel nodig. Voor het textilene deel van een tuinstoel raad ik wel aan om een Exotan Care onderhoudsmiddel aan te schaffen. Textilene is gevoeliger voor het weer en met de Textilene & Wicker Protector krijgt het materiaal een vuil en vocht afstotende laag.

4 | Polywood tuinmeubelen schoonmaken

Polywood is een kunststof materiaal met de uitstraling en de structuur van hout. Het materiaal wordt vaak gebruikt in combinatie met aluminium voor het vervaardigen van de tuintafel. Voor polywood raad ik aan om speciale onderhoudsproducten te gebruiken om de uitstraling van het materiaal te behouden. Neem de Polywood Cleaner voor het verwijderen van aangehecht vuil en vlekken en daarna de Polywood Protector voor het aanbrengen van een beschermlaag.