voorjaarshuis

11 tips voor een voorjaarshuis

De voorjaarskriebels beginnen bij mij inmiddels te komen. Het is vakantie, de dagen zijn steeds langer en we zien het zonnetje steeds vaker. En met die voorjaarskriebels komt ook de drang om mijn interieur weer wat op te frissen. Het mag weer wat lichter en vrolijker. Wil jij je huis ook omtoveren naar een voorjaarshuis? Lees dan snel verder!

voorjaar in huis

1. Wissel alle kaarsen en waxinelichthouders om voor leuke plantjes in verschillende soorten en maten. Combineer een kleine cactus bijvoorbeeld met een calathea in een mooie pot.
2. Fris je bank op met een paar nieuwe kussens. Ook hierin kun je mixen en matchen met verschillende kleuren. Door verschillende prints met elkaar te combineren, creëer je een speels effect.
3. Een groots effect creëer je door je vloerkleed te vernieuwen. Maak er een eyecatcher van door voor een mooie print of een opvallende kleur te kiezen. Wil je de basis rustig houden? Kies dan voor een neutrale en lichte kleur.
4. Waar je misschien minder snel bij stil staat, is het wisselen van de foto’s in je fotolijsten. Laat een paar foto’s afdrukken van afgelopen zomer om alvast in een zonnige stemming te komen.
5. Wanneer je nieuwe accessoires gaat kopen, kies dan voor lichte en vrolijke kleuren. Houd het aantal kleuren beperkt. Zo kun je bijvoorbeeld door drie kleuren te combineren zowel vrolijkheid, eenheid en rust creëren. Hou je dan wel aan je gekozen kleurpalet.
6. Begin maart houd ik altijd een grote voorjaarsschoonmaak. Even alles grondig poetsen. Ook de hoekjes waar je normaal gesproken wat sneller doorheen gaat. Als je dan toch bezig bent, kun je meteen je winterse accessoires opruimen om plaats te maken voor nieuwe voorjaarsitems.

voorjaar in huis

7. Een gouwe ouwe is natuurlijk verse bloemen in huis halen. Dit geeft mij een echt voorjaarsgevoel! Zet ze in je mooiste vaas en genieten maar!
8. Vervang een zwaar of dicht meubel, zoals een kist of massieve bijzettafel, door een luchtiger model. Dit maakt de ruimte lichter en je woonkamer ziet er ruimtelijker uit.
9. Heb je nog souvenirs van vorige zomers of vakanties? Laat ze schitteren in een vitrinekast, onder een stolp of in kleine pronkkistjes.
10. In het voorjaar vind ik het heerlijk om de eerste zonnestralen naar binnen te laten komen. Ik doe de rolgordijnen verder omhoog en zet de ramen een tijdje open om het huis lekker te laten luchten.
11. Een materiaal dat ik met het voorjaar, de zomer en genieten associeer, is rotan. Voor mezelf en de kids een leuke rotan stoel met een kussen erin, dat maakt mijn voorjaarshuis compleet.

Tot slot, ga lekker zitten en geniet van je voorjaarshuis. Wil je nog meer wooninspiratie opdoen? Bekijk dan online ons voorjaarsmagazine of laat hem thuisbezorgen.

Tip! Aanstaand weekend op 3 en 4 maart zijn er diverse voorjaarsactiviteiten bij Woonboulevard Poortvliet, zoals een workshop minituin maken of een Weber barbecue demonstratie. Bekijk het volledige programma hier.