3X DE LEUKSTE KINDERKAMER THEMA’S

Sinds kort woon ik met mijn gezin in de Zeeuwse polder. Een verademing na de drukte van de Randstad. We hebben ons huis gekocht als verbouwproject en we kunnen er daarom écht ons droomhuis van maken. Ik ben druk bezig met de inrichting van het huis en vooral voor de styling van de kinderkamers heb ik al ontzettend veel ideeën. In deze blog vertel ik je mijn 3 favoriete thema’s voor een unieke kinderkamer, waar mijn kids helemaal blij van worden.

KINDERKAMER THEMA 1 | LITTLE WANDERER

Mijn zoon van vijf jaar is een echte ontdekkingsreiziger. Het liefst kruipt hij op z’n knieën met een vergrootglas in zijn hand door de tuin om de wereld van dichtbij onder de loep te nemen. Zijn idool is dan ook Freek Vonk, dus een junglethema in de slaapkamer lijkt mij wel wat. Ik denk meteen aan een mooie fotoprint van een mistig gebergte voor op de muur, gecombineerd met houten wandplanken en een hoogslaper. De kinderkamer krijgt ook een stoere dierenkop aan de muur en een aantal bontkussentjes op bed. Onze mini Freek kan op ontdekkingsreis in zijn eigen kamer!

KINDERKAMER THEMA 2 | VINTAGE CIRCUS

De kamer van mijn peuterdochter zou ik graag een lieflijke uitstraling geven, maar je maakt haar niet blij met een prinsessenkamer. Bij het zien van een vintage poster van een oud Frans circus kreeg ik inspiratie voor haar nieuwe kinderkamer. Ik zie het al helemaal voor me: een hangstoel aan het plafond, een sfeervolle tipitent in de hoek van de kamer en gezellige lichtjes aan een hemelbed. De combinatie van de kleuren okergeel, donkergrijs en oud-rood en de grote circus poster aan de muur zorgen voor een stoere slaapkamer!

KINDERKAMER THEMA 3 | THE PARTYROOM

In het nieuwe huis hebben we ook ruimte voor een speelkamer. Dat moet een plek in huis worden waar het echt een feestje is om te spelen. Een functionele kinderkamer met een warme en gezellige uitstraling. Dat effect creëer ik met de vlaggetjes van Ferm Living en een leuk speelhuisje met veel handige opbergvakken. Op de muur kies ik voor een warme tinten. Heb jij nog een origineel thema voor de kinderkamer? Deel jouw favoriete thema op onze Facebookpagina. Ik kan niet wachten om met de kinderkamers aan de slag te gaan!