Nu de kerstvakantie voor de deur staat, is het tijd om plannen te maken. Gaan jullie er gezellig met het gezin op uit of geniet je thuis van de vakantie? Wij doen dit jaar beide. Ik vind het heerlijk om met mijn man en kinderen een boswandeling te maken en zeker als het gesneeuwd heeft! Dan trekken we allemaal onze muts en wanten aan en nemen we de slee mee! Voor de dagen dat we binnen blijven, heb ik alvast de leukste spelletjes op een rijtje gezet.

1 | Spelen In De Tent

Een echte klassieker, maar nog steeds reuze spannend: met een laken over de bank of de tafel een tent maken voor de kids. Zo klaar en ook zo weer opgeruimd. Vind je dat niet handig in de woonkamer? Met deze nishut van Flexa of trendy tipi tent van Kidsdepot is de kinderkamer altijd een speelparadijs.

2 | Binnen Schommelen

De klassieke schommelstoel is weer terug! Je ziet hem in allerlei soorten: een hobbelstoel voor de kleine, een stoere schommel voor de kleuters, een hangstoel voor de oudere kinderen en een hippe schommelstoel voor de moeders. Welke is jouw favoriet? Kunnen jullie gezellig samen schommelen.

3 | Samen Film Kijken

Stippel met washitape een parcours op de grond uit en maak een hindernisbaan door de meubels in de woonkamer te verschuiven. Na al dat rennen en springen is het tijd om samen een film te kijken. Lekker op de bank onder een zachte plaid en met hun favoriete knuffel vast.

4 | Oud-Hollandse Spelletjes

Succes gegarandeerd met een aantal Oud-Hollandse spelletjes. Denk hierbij aan koekhappen, zakdoekje leggen en sjoelen. Heel eenvoudig te organiseren en omdat er een wedstrijdelement in zit, zeker een hit bij de kinderen. Als de wedstrijd bij ons thuis voorbij is, gaan we samen puzzelen of lees ik een verhaaltje voor.

5 | Knutselen Of Bingo

Zin om er even uit te zijn? Kom dan in de week tussen Kerst en Oud en Nieuw langs bij Woonboulevard Poortvliet. Iedere dag is er een activiteit op de afdeling Kidsworld XXL – maandag en vrijdag koekjes versieren, dinsdag en donderdag bingo en woensdag kunnen je kids vogelvoerpoppetjes maken.

Nu ik alle plannen zo voor me op een rijtje zie, krijg ik steeds meer zin in de kerstvakantie. Het geeft me een beetje een nostalgisch gevoel, omdat het zo lang geleden lijkt dat ik zelf zo klein was. Maar vooral geeft deze tijd van het jaar me nieuwe energie als ik mijn kinderen zo gelukkig zie. Het is een stelletje deugnieten, maar ze zijn fantastisch! Wellicht zie ik jullie in de vakantie bij de kinderbingo, daar willen mijn kinderen sowieso heen. Tot dan!