3x ORIGINALITEIT IN JE INTERIEUR

Ik geniet er altijd van om lekker te freubelen in huis. Met stof, papier en andere denkbare materialen maak ik de leukste spullen voor in mijn interieur. Naast dat ik graag creatief bezig ben, geeft het echt een persoonlijke én originele touch aan mijn interieur.

Ik vind niet alleen uitstraling en comfort belangrijk voor een écht thuis gevoel. Originaliteit is misschien nog wel belangrijker in je interieur. Je geeft een persoonlijke signatuur aan je huis en daardoor wordt jouw interieur onderscheidend van ieder andere woonkamer. Met deze 3 tips creëer jij eenvoudig een origineel en persoonlijk thuis!

TIP 1 | INSPIREREND & SPREKEND

Wie heeft het niet in zijn interieur? Een inspirerende quote op de muur, in een lijstje of op de deurmat. De meest cliché teksten komen je tegemoet als je een willekeurige woonkamer binnenloopt. Een quote toevoegen aan je interieur kan zeker, maar wees wel origineel. Niet te diepzinnig en serieus. Houdt het lekker luchtig en vrolijk.

Daarnaast is de presentatie van een quote of tekst ook erg belangrijk. Kies niet voor de standaard uitingen en creëer zelf een mooi plekje voor jouw favoriete quote. Gebruik bijvoorbeeld deze stoere lijst met metalen haakje. Combineer verschillende formaten en lijsten met elkaar voor een unieke collage. Laat je interieur spreken door originele teksten en letters!

TIP 2 | SFEERVOL & LEVENDIG

Groen in huis is niet alleen heel gezond, maar het staat ook nog eens gezellig en sfeervol. De standaard kamerplant in pot is wel een beetje passé. Er zijn veel meer originele manieren om bloemen en planten in je interieur te verwerken.

Waarom zou je planten op de grond neerzetten als je ze ook kunt ophangen in een mooie plantenhanger? Plaats je plant in een gave mand of creëer een mini-tuintje in een glazen schaal. Ook het decoreren met groene takken op een draadbord of prikbord geven een sfeervol geheel. Zo is jouw kamerplant net iets anders dan de rest.

TIP 3 | PERSOONLIJK & EIGENZINNIG

Je interieur wordt natuurlijk pas écht persoonlijk met het toevoegen van je meest dierbare foto’s! Bevestig je leukste foto’s met washi tape in een fotoframe van kurk, dit kan ook goed in combinatie met je favoriete quote.

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om via een app op je mobiele telefoon je foto’s te bewerken. Laat je mooiste foto afdrukken en bevestig het in een posterdisplay, in combinatie met de stoere kralenketting maak je echt een statement in je interieur. Verwerk je foto’s eens op een creatieve manier in je interieur en vang elke dag een glimp op van je mooiste herinneringen!

Wil je meer inspiratie over originaliteit in je interieur? Neem dan eens een kijkje in het nieuwe magazine ‘Wonen is origineel’. Zaterdag 14, 21 en 28 oktober staat de showroom helemaal in het teken van originaliteit. Daarnaast kun je je onder het genot van een hapje en drankje laten inspireren tijdens het ‘Wij zijn wonen event’.