lifetime kinderkamer inspiratie

Een kinderkamer voor elke leeftijd

Ineens is het zover. Je kindje is uit zijn ledikant gegroeid. Ik zie het nog voor me, mijn dochtertje klom zo ‘hup’ over de rand haar bed uit. Met slaapzak en al! Het was tijd voor een groot bed. We kwamen er al snel achter dat er een enorm groot aanbod is in kinderkamers. Welk bed kies je dan?

Wij woonden toen nog in een bovenwoning. Onze dochter kon niet gemakkelijk buiten gaan spelen. Daarom wilden wij op haar slaapkamer een veilige speelplek creëren, waar zij zich helemaal zou kunnen uitleven. We kozen voor een bed van het merk Lifetime, waar ze minstens tien jaar mee vooruit zou kunnen.

peuterbed, kinderbed, prinsessenbed

Kinderkamer 1 | Dromen over prinsessen

Het bed, dat we hadden uitgekozen voor onze dochter, had een hemel. Nou, dat viel wel in smaak! Als kleuter zat ze helemaal in de prinsessenfase. Een heus hemelbed was natuurlijk een schot in de roos. We kochten het basisbed en de opbouw voor het hemelbed. Naast het bed hebben we een verkleedkist gezet en deze gevuld met prinsessenjurken. Gegarandeerd uren speelplezier! Ze speelde uren met haar vriendinnetjes op haar prinsessenkamer.

peuterbed, prinsessenbed en basisbed

Kinderkamer 2 | Avontuurlijk spelen

Toen ze een jaar of zeven was, veranderde haar interesses en haar smaak. Een stoerdere fase brak aan. Lekker ravotten met broertjes en zusje, klimmen, klauteren… het hoort er allemaal bij. De aanvulling voor het boomhutbed was voor ons dan ook een logisch gevolg. Je kunt kiezen voor allerlei verschillende varianten. Wij kozen voor de hoogslaper in meisjesvariant. Van deze opstelling heeft ze ruim 3 jaar genoten en ook in deze kinderkamer zijn veel rollenspellen de revue gepasseerd.

peuterbed, prinsessenbed en basisbed

Kinderkamer 3 | Puberen en keten

Onze oogappel ontgroeide haar speelse kinderkamer bij de overgang naar de middelbare school. Gelukkig hoefden wij niet meer te investeren in een tienerkamer. We bouwden het Lifetime bed gewoon weer tot een gewoon basisbed. Nu wilde ze wel graag een bedlade onder haar bed met plek voor een extra matras. Zij kan nu makkelijk een logeerbed tevoorschijn toveren voor een logeerpartijtje met vriendinnen.

Er zijn veel varianten van het Lifetime bed. Je begint altijd met het basisbed dat je kunt uitbouwen naar fantastische, speelse kinderbedden. Je fantasie slaat er van op hol! Het was voor ons best een investering, maar wel één waar we nog steeds blij mee zijn. Ze is nu een tiener en ze gebruikt het bed nog steeds. Het ziet er zelfs naar uit dat ze dit bed kan blijven gebruiken tot ze ooit het huis uit gaat. Al hoop ik dat dat nog even duurt...