Hoe kies je de juiste tafel voor jouw interieur?

Een vraag die vaak wordt gesteld aan onze woonexperts én online: hoe weet ik welke eettafel de juiste is voor mijn interieur? In deze blog deel ik drie tips met je, die je helpen in je zoektocht naar de perfecte eettafel voor jouw interieur. Ready? Let’s go.

1. De afmeting van je tafel en de ruimte eromheen

Een grote eettafel, een ronde tafel of juist een tafel in klein formaat: het is belangrijk om een afmeting en vorm te kiezen, die in jouw woonkamer of keuken het best tot zijn recht komt. Een ronde tafel past in de laatste woontrends, maar is niet voor ieder interieur een goede keuze. De vierkante of rechthoekige tafel past overal. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een maat? Voor een looppad achter de stoelen langs reken je 1.20m en als de tafel niet in het looppad staat, dan is een ruimte van 70 cm genoeg.

2. De eetkamerstoelen voor de tafel in je interieur

Ik moet zeggen dat ik hier zelf ook niet over had nagedacht. Maar bij het kiezen van een eettafel, is het zeker belangrijk om van tevoren je eetkamerstoelen op te meten. Ga jij voor nieuwe stoelen om de tafel? Ook dan moet je rekening houden met de maten van de stoelen. Niet alleen de hoogte van een stoel is van belang, maar ook de breedte. Wil je zes stoelen aan de eettafel zetten? Neem dan de breedte van één stoel, de ruimte tussen de stoelen en meet dan de lengte van de eettafel tussen de poten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

3. De eetkamertafel en woonstijl en kleur in huis

Kies een uitgangspunt om je interieur op af te stemmen. Dat kan de vloer zijn, de kleur op de muur of juist de woonstijl die je inspireert. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om veel eettafels uit te sluiten en dan heb je minder om uit te kiezen. Zelf krijg ik altijd keuzestress als ik teveel opties voorgeschoteld krijg en dat is niet handig. Tip: plan een personal shopping sessie in bij één van onze woonexperts. Zij kijken graag met je mee!