Waarom jij die dure vakantie echt niet hoeft te boeken!

Soms heb ik behoefte aan een beetje luxe en de vakantie is natuurlijk de uitgelezen kans om het er eens goed van te nemen. Mijn motto tijdens de vakantie: je beleeft dit maar één keer! Helaas is een luxe resort met gigantische hotelsuite alleen weggelegd voor de allerrijksten. Jij en ik zullen het moeten doen met de prachtige foto’s op Instagram. Wil je deze zomer toch dat luxe gevoel zelf ervaren? Dat kan ook gewoon in je eigen huis! Dit zijn mijn tips voor een luxe staycation:

☀ Zorg ervoor dat alle huishoudelijke klusjes al zijn gedaan vóór je vakantie begint of regel voor de weken dat je vakantie hebt een hulp in het huishouden. Je hebt meer tijd over voor leuke dingen!

☀ Maak van je tuin een mini-paradijs om éxtra te ontspannen. Zet een ligbed klaar om heerlijk te relaxen en misschien heb je zelfs plaats om een zwembadje neer te zetten.

☀ Stel een weekmenu samen met jouw favoriete gerechten. Je mag de komende weken echt wel wat luxer dineren. Tip: gebruik hiervoor je mooiste servies, zo haal je het restaurant-gevoel in huis.

☀ Organiseer een spa-dagje in je eigen huis. Haal een maskertje in huis, een fijne scrub en een bruisbal voor je voetenbadje. Zul je eens zien hoe ontspannen jij bent aan het einde van de dag!

☀ Yes, eindelijk heb je tijd om die stapel boeken uit de boekenkast halen. Installeer je met een drankje op je favoriete tuinstoel, beentjes in de lucht en lezen maar!

De staycation is bedoeld om eens optimaal te genieten van je eigen huis en tuin. Neem dus echt de tijd om tot rust te komen en gun jezelf die extra luxe. Een leuk voordeel is natuurlijk ook dat je zeker weet dat je slaapplek is zoals jij dat prettig vindt. Niets staat je meer in de weg om een geweldige vakantie te hebben en optimaal te genieten van je huis. Veel vakantieplezier!