Erop uit met de kids: wat neem je mee?

Wij gaan in het voorjaar of de zomer graag een dagje naar een buitenspeeltuin of kinderboerderij.
Ik vind het altijd erg leuk en gezellig om erop uit te gaan met de kids. Lekker even een dagje weg. Het vergt met drie kinderen alleen wel enige voorbereiding. De avond van te voren zorg ik er alvast voor dat er een tas klaar staat met alle spulletjes om mee te nemen. In deze blog geef ik je een lijstje met wat wij meenemen als we een dagje weggaan.

Dagje uit | In de tas

Vooral toen de kinderen nog klein waren, had ik altijd een goed gevulde verzorgingstas bij. Pampers, doekjes, fles, speen, extra kleertjes, er gaat van alles mee. Wat ik ook altijd meeneem, is een koeltas. De kids zijn een hele dag actief bezig en krijgen dan snel dorst. Dan is het fijn als je ze na het spelen wat te eten en te drinken kan geven.

Een extra set kleding in de tas is ook echt een must! Een ongelukje zit in een klein hoekje. Daarnaast kunnen de kids ook nat worden van het lekkere spelen in watertafels, met bootjes of fonteintjes. Verder heb ik voor jullie een lijstje gemaakt met wat je niet mag vergeten bij het inpakken voor een dagje weg. Je kunt de inpaklijst ook hier gratis als PDF downloaden om zelf uit te printen.

Dagje uit | Voor de kleintjes

Wat bij ons als eerste de auto ingaat, is de buggy of de kinderwagen. Er is altijd wel een moment dat het lopen te vermoeiend wordt. Vooral voor onze kleinste. Soms is ze zo moe van het lopen en spelen dat we de buggy in slaapstand zetten en zij nog even lekker kan liggen of slapen. Als ze niet in de buggy zit, dan is zo’n buggy wel erg handig voor het meenemen van de tassen.

Als je meerdere kleine kindjes hebt, is het ideaal om een meerijdplankje aan je kinderwagen te bevestigen. Dan kan je baby/dreumes in de wagen zitten en kan je peuter/kleuter af en toe even uitrusten en meerijden op het plankje. Onze jongste (3 jaar) houdt van fietsen en daarom nemen wij ook vaak een loopfiets mee, daar heeft ze de hele dag genoeg energie voor!

Dagje uit | Tegen de zon

Wat ook erg belangrijk is om bij te hebben is zonnebrandcrème. Zeker op een zonnige dag mag dit niet ontbreken. Het maakt dan niet uit of je naar het strand, de speeltuin, kinderboerderij of een pretpark gaat. Als het warm is buiten moet je met kleine kinderen in de kinderwagen oppassen dat dat de wagen niet te veel afgesloten wordt met dekentjes (of jassen e.d.). Gebruik voor de kinderwagen een beschermkap. Dit beschermt de kleine tegen de zon en voorkomt oververhitting in de kinderwagen.

Wij zien graag hoe jullie onze producten gebruiken. Dus ben je op stap met de kids en een overvolle verzorgingstas, hangt de buggy vol tassen of ligt je kindje moe maar voldaan te slapen in de buggy? Maak een foto en deel deze met ons via Facebook