onthaasttips

7 Tips om te onthaasten

December is voor veel mensen de drukste tijd van het jaar. Zo is het voor mij ook. We hebben net Sinterklaas uitgezwaaid en de afspraken voor wintermarkten en kerstconcerten staan alweer gepland. Mijn huis is helemaal in kerstsfeer versierd. En ik kan maar niet beslissen welk dessert ik met de kerstdagen ga serveren. Druk, druk, druk. Herken je dit? Lees dan snel verder, want in deze blog geef ik je 7 tips om te onthaasten.

tips om te onthaasten

1 | Bel Een Vriendin

Gezellig bijkletsen en even je hart luchten met een grote kop thee erbij helpt je om weer tot rust te komen. Een vriendin van me zegt altijd: ‘wat eruit is, zit er niet meer in’.

2 | Ga Naar Buiten

Haal even een frisse neus buiten. Ook als je kleine kinderen hebt, is het fijn om even naar buiten te gaan met de buggy of kinderwagen. Van de frisse buitenlucht krijg jij energie en de kinderen kunnen juist hun energie even kwijt. Een echte win-win situatie.

3 | Tijd Voor Jezelf

Neem tijd voor jezelf en ga iets doen wat je écht leuk vindt. Hardlopen, foto’s maken, knutselen of sporten. Wat ik graag doe, is mijn interieur restylen. Dan bekijk ik eerst de nieuwste trends en ga dan zelf aan de slag.

4 | Neem Tijd Om Te Koken

Laat de drukte even achter je en besteed liefde en aandacht aan je maaltijd. Kook zonder kant-en-klaar producten. Dat is gezonder, lekkerder, goedkoper en beter voor je stressniveau. Serveer je eten op mooie borden en geniet van je maaltijd.

Fles wijn, ga offline onthaasttips5 | Gun Jezelf Rust

Plof op je bank en doe even helemaal niets. Of kom helemaal tot rust in een relaxfauteuil met een glaasje wijn.

6 | Ga Offline

Zet je telefoon of tablet uit. Offline zijn is de nieuwe luxe. Zo heb je geen appjes, berichtjes of andere meldingen die je aandacht trekken en kun jij je je beter ontspannen.

7 | Neem Een Warm Bad

Zo kun je de spanning even letterlijk van je af spoelen. Geef je badkamer een luxe sfeer met deze zachte badhanddoek en een heerlijke bodylotion. En hang alvast je badjas klaar, zodat je ook na je bad lekker warm blijft.

Dit zijn mijn tips om te onthaasten. Ik ga nu zelf het weekend vieren en met een glaasje wijn op de bank een leuke film kijken. Dat is voor mij puur genieten. Wat zijn jouw tips om te ontspannen? Ik hoor ze graag via Instagram of Facebook!